Windows-update veroorzaakt BSOD bij gebruik van verschillende netwerkprinters

Verschillende gebruikers van netwerkprinters van Kyocera, Ricoh en Zebra krijgen een BSOD te zien na het installeren van een Windows-update. Nieuwe cumulatieve updates in Windows 10 zorgen voor zo’n blue screen of death, zeggen gebruikers op onder andere Reddit.

Gebruikers klagen op Reddit dat ze problemen hebben op Windows 10, specifiek als ze proberen via een netwerkprinter iets uit te printen. Ze krijgen dan een BSOD te zien op Windows 20H2 als er een printjob naar een Windows Server-printer wordt gestuurd. De problemen doen zich onder andere voor bij printers van Kyocera, Ricoh en Zebra. Het updaten van de printerdrivers lijkt niet te werken.

De problemen lijken te zijn ontstaan na het installeren van KB5000802, een beveiligingsupdate die eerder deze week werd uitgerold. Met die update werden twee kwetsbaarheden in de printfunctie van Windows gerepareerd, CVE-2021-1640 en CVE-2021-26878. De update lijkt win32kfull.sys stuk te maken. Dat gebeurt op Windows 20H2, de Oktober Update. Ook op Windows 1909 lijken in sommige gevallen problemen te ontstaan. Daarvoor werd deze week KB5000808 uitgebracht.

Share this post: