Service--Domotica

Domotica
Domotica, het is een term die steeds vaker gebruikt wordt door fabrikanten van allerlei technische producten. Daarbij gaan ze ervan uit dat iedereen inmiddels bekend is met dit begrip. Maar wat houdt domotica eigenlijk in? En wat kunt u met domotica? In dit artikel leggen wij het allemaal uit.

Domotica thuis, in de winkel of op de zaak
Domotica, of huisautomatisering, heeft vele vormen. Een van de bekendste toepassingen is b.v. slimme verlichting. U kunt de lampen via een centrale aan of uitzetten of dimmen. Dit kan b.v. via een app op uw smartphone of tablet. Domotica kan ook worden gebruikt voor b.v. verwarming. U kunt b.v. de verwarming aanzetten indien u onderweg bent naar huis, of de centrale programmeren zodat dit geheel automatisch gaat en u in een behaaglijk huis thuiskomt. En wat dacht u van de aansturing van uw rolluiken, deuren en het koppelen van het alarmsysteem en rookmelders voor gebruik als beveiliging.

Hoe werken domotica systemen?
Een domotica systeem werkt met sensoren en een controller. De sensor vangt een signaal op (bijvoorbeeld een raam of deur dat open gaat). Hierdoor stuurt de sensor een signaal naar de centrale en de centrale voert de opdracht uit die hiervoor geprogrammeerd is. B.v. “doe het licht aan in de gang en huiskamer” of “zet de verwarming aan” of meerdere opdrachten tegelijk. Er is heel veel mogelijk.

Enkele voorbeelden:
Uw leverancier belt u dat hij voor de poort staat om te lossen. U staat alleen in de winkel en kunt dus niet weg. U kijkt op de camera en ziet de chauffeur staan. Via uw smartphone of tablet kunt u nu op afstand het alarm uitzetten, het rolluik open doen en de chauffeur kan lossen. Wanneer de chauffeur klaar is doet u het rolluik weer dicht en zet het alarm er weer op. U komt terug van wintersport en onderweg zet u vast de verwarming aan zodat u in een warm huis aankomt.

Het alarm gaat af. U krijgt een melding op uw telefoon en kijkt op de camera wat er aan de hand is. De camera neemt alles op en u kunt indien nodig direct actie ondernemen. Uw zoon/dochter wil de verwarming op zijn/haar kamer aanzetten. Echter het raam staat open. De verwarming zal zich niet aanzetten totdat het raam gesloten wordt.

U heeft het behaaglijk warm in de woonkamer, uw kind wil studeren en doet dat het liefst op de eigen kamer. Het is daar echter koud. Uw kind kan de verwarming gewoon aanzetten. De domotica zorgt er voor dat alleen die kamer verwarmt wordt. De kamer is immers al lekker warm.

Allemaal mogelijk door middel van domotica.

SmartHomeSupply
Hart voor IT is partner van SmartHomeSupply.

Met de artikelen van SmartHomeSupply kunnen wij (een gedeelte van) uw huis voorzien van beveiliging, verwarming, infrarood verwarming etc.

Hebben wij uw interesse gewekt? Neemt u dan gerust even contact met ons op om te bekijken wat voor u mogelijk is.

(p.s. binnenkort zijn alle artikelen verkrijgbaar in onze webwinkel)

Niet in staat te werken? Uw computer bevriest?

Wij helpen u om weer aan het werk te komen. Snel en kwalitatief.