Google voegt filters voor zoeken naar snellere EV-laders toe aan Maps

Google heeft Maps uitgebreid met een filter waardoor gebruikers makkelijker kunnen zoeken naar snelladers voor elektrische auto’s. De kaartenapp laat in Nederland daarnaast gebruikers hun EV-aansluitingen kiezen en daarop filteren.

Wie in Google Maps naar bijvoorbeeld ‘charging stations’ zoekt, krijgt sinds een aantal jaar op de kaart te zien waar er EV-laders zijn. Bovenin beeld verschijnen nu ook aanvullende filters, waarmee gebruikers aan kunnen geven dat ze alleen snelladers willen zien. Google ziet een snellader als een lader die 50kW of meer levert, maar gebruikers kunnen hier ook 150kW van maken.

Het bedrijf zegt daarnaast het filter waarmee gebruikers de laadpoort van hun EV kunnen aangeven, uit te breiden naar meer landen. Deze functie werkt nu ook in Nederland. Gebruikers kunnen met deze functie de laadpoort op hun auto aangeven, zoals Chademo of CCS, waarmee ze beter kunnen zoeken naar laders die geschikt zijn voor hun auto.

Op Reddit geven sommige mensen aan dat deze functie al beschikbaar was op hun telefoon of in auto’s met Android Automotive OS. Vermoedelijk gaat het om een gefaseerde uitrol, waardoor gebruikers deze functie al eerder hadden. Dit doet Google vaker met nieuwe functies. Beide functies werken nu op Android en iOS.

Google maakt verder bekend dat de functie waarmee gebruikers kunnen zien of een gebouw geschikt is voor mensen in een rolstoel wereldwijd beschikbaar is. Het bedrijf introduceerde deze functie in 2020, maar toen werkte deze alleen in Australië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tot slot zegt Google dat de AR-functie Live View in Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokio is uitgebreid met een zoekfunctie.

Bron: Hayte Hugo

Share this post: