WhatsApp test functie voor delen afbeeldingen en video als statusberichten

WhatsApp heeft een functie in zijn meest recente bètaclient opgenomen met de naam ‘Status’. Daarmee kunnen gebruikers tijdelijke statusberichten aanmaken en daarvoor afbeeldingen en video gebruiken. De berichten verdwijnen na een periode van 24 uur.

WhatsAppDe site Mashable meldt dat er in de bètaclient een tabblad met de naam ‘Status’ is bijgekomen. Daar kunnen gebruikers meerdere keren per dag een nieuwe status toevoegen. Zij kunnen deze delen met hun gehele contactenlijst of met een selecte groep contactpersonen, aldus de site. Daarnaast kunnen gebruikers de afbeeldingen en video’s voorzien van eigen tekeningen.

Instagram voerde in augustus een vergelijkbare functie onder de naam ‘Stories’ in, waarmee gebruikers foto’s kunnen delen die na 24 uur weer verdwijnen. Bij de aankondiging van de functie maakte de Facebook-dochter bekend dat deze was afgekeken van Snapchat, dat gebruikers overeenkomstige functionaliteit biedt door middel van ‘Snaps’.

Mashable meldt verder dat het er nog niet op lijkt dat de functie snel naar de stabiele versie van WhatsApp zal komen. Op dit moment hebben bètatesters nog een aanvullende app, genaamd ‘watweaks’, nodig om van de functie gebruik te maken.

Share this post: