WhatsApp introduceert webversie

WhatsApp is voor het eerst officieel beschikbaar in de webbrowser. Gebruikers kunnen WhatsApp koppelen aan hun smartphone, waardoor ze via de website kunnen chatten. De versie van WhatsApp voor iOS wordt niet ondersteund, evenals andere browsers dan Chrome.

WhatsApp kondigde de webversie woensdagavond aan. Om het chatprogramma in de browser te kunnen gebruiken moet een WhatsApp-gebruiker de webversie van WhatsApp koppelen aan zijn telefoon door een qr-code te scannen. Om dat te kunnen doen, moet hij of zij over de nieuwste versie van WhatsApp beschikken. De webinterface kan enkel in Chrome worden gebruikt; andere browsers worden op dit moment niet ondersteund.

Vervolgens moet zijn telefoon online blijven; verliest de telefoon de verbinding met internet, dan is ook de webversie niet meer te gebruiken. Dat komt door de manier waarop WhatsApp is opgezet: in tegenstelling tot sommige andere berichtendiensten bewaart WhatsApp berichten niet op zijn server. Als berichten zijn afgeleverd op de telefoon van de gebruiker, verwijdert WhatsApp ze van zijn servers. Daarom is de smartphone van de gebruiker verantwoordelijk voor het ontvangen en versturen van berichten via de webversie.

De webversie van WhatsApp wordt ondersteund in combinatie met Android, Windows Phone en BlackBerry. De webversie ondersteunt de iOS-app niet, vanwege ‘beperkingen van het platform’ van Apple. De functionaliteit lijkt langzaam te worden uitgerold; veel gebruikers melden dat ze de webapp nog niet kunnen activeren.

WhatsApp webWhatsApp webWhatsApp web
Share this post: