WhatsApp brengt iOS-naar-Android-chatmigratie naar Pixels en nieuwe telefoons

Nieuwe smartphones die met Android 12 geleverd worden en alle Pixel-telefoons van Google krijgen ondersteuning voor een WhatsApps-functie om chatgeschiedenis van iOS naar Android over te zetten. Deze functie was al beschikbaar voor Samsung Galaxy-telefoons.

De migratiefunctie is nu beschikbaar op alle Pixel-smartphones en komt binnenkort naar nieuwe telefoons die met Android 12 geleverd worden, schrijft Google. Het bedrijf schrijft nadrukkelijk dat alleen nieuwe telefoons die vanuit de fabriek Android 12 krijgen, ondersteuning krijgen voor de migratiefunctie, naast alle Pixel-telefoons. Google zegt tegen The Verge met smartphonefabrikanten samen te werken om de migratiefunctie ook mogelijk te maken op smartphones die worden geüpgraded naar Android 12.

Om de chatgeschiedenis over te kunnen zetten, moeten gebruikers een iPhone en Android-telefoon koppelen middels een Lightning-naar-USB-C-kabel. Daarna kunnen ze met de Android-smartphone op de iPhone een QR-code scannen om WhatsApp te openen en alle gesprekken, media ‘en meer’ te kopiëren naar de Android-telefoon. Google en WhatsApp benadrukken dat tijdens het overzetten data niet te onderscheppen is. Gebruikers zullen tijdens het kopiëren ook geen nieuwe berichten ontvangen.

Samsung-smartphones kregen al eerder de migratiefunctie. Dit werd in augustus aangekondigd. Voor Samsung-telefoons is Android 10 voldoende om de chats te kunnen migreren vanaf iPhone-telefoons. WhatsApp wil de migratiefunctie beschikbaar maken voor meerdere platforms, waardoor bijvoorbeeld de migratie van Android naar iOS mogelijk zou kunnen worden. Hier heeft het bedrijf echter nog geen concrete details over bekendgemaakt.

Bron: Hayte Hugo (tweakers)

Share this post: