Welke clouddienst past bij u?

Veel mensen werken tegenwoordig in de ‘cloud’, via bijvoorbeeld Gmail, Facebook, Dropbox, Microsoft OneDrive en iCloud. De cloud maakt het mogelijk om gegevens op meerdere apparaten te bekijken, waar u ook bent. En het is prettig dat uw gegevens buitenshuis veilig worden bewaard. Wie aan de slag wil met de cloud, kan bij veel gratis of betaalde diensten aankloppen. Wij lichten enkele populaire diensten toe die wellicht goed bij uw persoonlijke situatie passen.

  • Bestanden uitwisselen met Dropbox
   Dropbox is één van de bekendste cloud-opslagdiensten. Dropbox is ideaal om bestanden uit te wisselen. Bestanden kunt u benaderen vanaf alle apparaten die met internet verbonden zijn. Dropbox is beschikbaar voor: Android, iPhone en iPad. Er is helaas geen officiële app voor Windows Phone. Bij Dropbox krijgt u gratis 2 GB opslag. U kunt de opslag van Dropbox uitbreiden met verschillende abonnementen.
  • Bestanden bewaren met KPN Up
   Met KPN Up kunt u zelf (of automatisch) al uw persoonlijke documenten veilig op één centrale en beveiligde plek bij KPN bewaren. Met de app van KPN Up kunt u vervolgens uw bestanden op meerdere apparaten bekijken. Bovendien kunt u andere clouddiensten (zoals Dropbox) koppelen aan KPN Up. KPN Up is gratis bij elk Internet abonnement van KPN. Bekijk de video.
  • Bestanden bewaren met Apple iCloud
   Voor Apple gebruikers is deze clouddienst geschikt om persoonlijke bestanden op te slaan; muziek foto’s, agenda’s en andere documenten. Het is vervolgens eenvoudig op andere apparaten van Apple te benaderen. Apple geeft iedere iCloud-gebruiker 5 GB aan gratis opslag. U kunt de opslag uitbreiden met verschillende abonnementen. Ook is iCloud te gebruiken op PC’s met Windows 7 of 8.
  • Samenwerken met Google Drive of Microsoft Onedrive
   De clouddienst Google Drive is vergelijkbaar met Microsoft OneDrive. Deze clouddiensten zijn geschikt om presentaties en (tekst)documenten te bewaren, bewerken en te delen. Het is zelfs mogelijk om met meerdere mensen in een bestand te werken. Met een Google-account is het mogelijk om alle diensten van het internetbedrijf via meerdere apparaten te benaderen. Zo ook een Google Drive account. Standaard krijgt u bij beide diensten 15 gigabyte aan ruimte. U kunt de opslag uitbreiden met verschillende abonnementen.

Veilige cloud-opslag

De huidige cloud-infrastructuur is gebaseerd op een groot aantal datacenters die zijn gebouwd door aanbieders als Google en Amazon. Het veiligstellen van data is de ruggengraat van hun business. Deze datacenters zijn daarom streng beveiligd en hebben voorzieningen bij stroomuitval. Wij raden u aan om alleen apps te installeren via de officiële applicatiewinkels en daarvoor een up-to-date internet-veiligheidsprogramma met firewall en virusscanner te gebruiken. En ook belangrijk: houd uw computersoftware up-to-date. Zo houdt u virussen en andere internetgevaren buiten de deur.

Share this post: