Voip-functionaliteit WhatsApp is toegankelijk voor alle Android-gebruikers

De voip-functionaliteit van WhatsApp is nu te gebruiken voor iedereen met de Android-versie van de app. Tot nu toe werkte de dienst enkel op invite-basis: een gebruiker moest gebeld worden door iemand met de voip-functie om mensen zelf te kunnen bellen.

WhatsApp belfunctieWhatsApp lijkt de poorten tot de voip-functionaliteit stilletjes open te hebben gezet. Tot nu toe was een belletje van een andere gebruiker die al over de functionaliteit beschikte vereist om hem zelf te kunnen gebruiken. Wanneer de functionaliteit open is gezet is onduidelijk, maar zeker is dat dat afgelopen donderdag nog niet zo was.

Gebruikers hoeven niet te updaten om de functie te kunnen gebruiken: als ze over de nieuwste WhatsApp-versie voor Android beschikken, die op 14 maart uitkwam, is de functionaliteit nu beschikbaar.

De wijziging werd als eerste opgemerkt door de website DroidApp. WhatsApp-oprichter Jan Koum hintte al op de wijziging op Twitter, door de beroemde woorden te posten die als eerste over een telefoonverbinding werden verzonden.

Vooralsnog werkt de belfunctie enkel op Android. Wanneer de functionaliteit precies naar iOS-gebruikers komt, is onbekend, maar volgens WhatsApp gebeurt dat ‘binnenkort’.

Share this post: