Slim bagagelabel vanaf augustus verkrijgbaar

Slim-bagagelabelHet slimme bagagelabel, dat KPN heeft medeontwikkeld, is vanaf augustus verkrijgbaar. Reizigers kunnen hiermee bagage thuis inchecken en tijdens de reis volgen.

Elk jaar raken 22 miljoen koffers kwijt, wat de luchtvaartindustrie jaarlijks miljarden euro’s kost. Het Nederlandse bedrijf FastTrack Company heeft in samenwerking met onder meer KPN en Air France/KLM de oplossing bedacht in de strijd tegen deze miljoenen zoekgeraakte koffers. Consumenten kunnen vanaf augustus de zogenoemde eTag en de eTrack in de winkel verkrijgen. Twee toepassingen op basis van M2M-technologie, die samen maar ook los ingezet kunnen worden.

Je koffer volgen met eTrack

Met de zogenoemde eTrack, een apparaatje dat in de koffer geplaatst kan worden, kan op elk moment van de reis de bagage worden gevolgd. Met behulp van GPS op de eTrack kan de bijbehorende app op de smartphone de exacte locatie aan van de koffer en is het zichtbaar wanneer de koffer op de bagageband ligt. Bovendien kan er een alarm worden aangezet voor het geval de koffer onderweg wordt geopend.

Snel inchecken met eTag

De eTag maakt het voor reizigers mogelijk hun koffer thuis al in te checken. Dit digitale bagagelabel kan al tijdens de online check-in de juiste barcode met vluchtinformatie krijgen. Hiermee heeft de reiziger naast de instapkaart ook het bagagelabel vooraf geregeld. Dit vergroot de snelheid tijdens het bagageproces en verkort de wachttijden.

Connectiviteit door KPN

Paul Koning, Strategic Account Director bij KPN: ‘Het kwijtraken van een koffer tijdens het reizen is één van de grootste stress factoren. Dat is straks niet meer nodig met de eTag en de eTrack. Naast de toepassing in de luchtvaartindustrie is met name de eTrack veel breder inzetbaar. Door het handige formaat is het makkelijke weg te stoppen in tassen of jassen. Een slimme oplossing waarbij KPN de komende jaren zorgdraagt voor de connectiviteit.’

Share this post: