Pc met illegale Windows is nog steeds illegaal na Windows 10-update

Microsoft-WindowsMicrosoft heeft meer details bekendgemaakt over zijn plan om Windows 10 ook als update aan te bieden aan gebruikers met een illegale versie van Windows 7 of 8.1. Na de update zal Microsoft de Windows-installatie nog steeds als illegaal aanmerken.

Daarmee kunnen gebruikers niet pc’s ‘witwassen’ door te zijner tijd een update uit te voeren naar Windows 10, blijkt uit een statement van Microsoft aan Ars Technica. “Als een apparaat voor de update als niet-legaal werd beschouwd, zal dat apparaat als niet-legaal blijven worden beschouwd na de update.” Microsoftbracht het nieuws over de updates woensdag.

Microsoft zegt de illegale Windows-installaties te willen updaten om te zorgen dat ook mensen met een illegale Windows-versie ‘de best mogelijke ervaring’ hebben. Vermoedelijk willen ze na de update die mensen ook op een of andere manier bewegen een licentie te kopen.

De stap zal, als veel mensen met een illegale versie van Windows upgraden, in elk geval ervoor kunnen zorgen dat Windows 7 niet de volgende Windows XP wordt. Die versie van het besturingssysteem blijft nog steeds op veel plekken in gebruik, ook nadat de ondersteuning van Microsoft stopte.

Niet-legale Windows 7

Share this post: