Microsoft toont fullscreen-herinnering aan Windows 10-upgrade voor 29 juli

Microsoft gaat gebruikers een herinnering aan de Windows 10-upgrade tonen die het volledige scherm in beslag neemt. Tot en met 29 juli is het mogelijk om gratis naar Windows 10 te upgraden vanaf Windows 7 en 8.1, daarna kost die upgrade geld.

Sommige gebruikers van Windows 7 en 8.1 kunnen de melding te zien krijgen, zegt Microsoft. Het scherm herinnert met grote letters de gebruiker aan het feit dat het aanbod om gratis naar Windows 10 te upgraden afloopt op 29 juli. Gebruikers hebben de keuze om direct de upgrade te starten of om later nog eens herinnerd te worden. Wie dat liever niet doet kan kiezen voor ‘herinner mij niet meer’ en wie twijfelt kan er voor kiezen om de notificatie nog eens maximaal drie keer te laten zien.

Gebruikers die een recente versie van de Get Windows 10-app geïnstalleerd hebben krijgen het fullscreen-bericht niet te zien. Datzelfde geldt voor mensen die Windows 10 verwijderd hebben na een eerdere upgrade en voor mensen die de notificaties van de Get Windows 10-app hebben verborgen.2001145517

De komst van de fullscreen-herinnering volgt vlak na het nieuws dat Microsoft heeft aangekondigd het makkelijker te maken om de upgrade af te wijzen. Het afgelopen jaar hebben veel gebruikers kritiek geuit op de manier waarop Microsoft gebruikers probeerde over te halen om over te stappen naar Windows 10.

Share this post: