Microsoft stopt met ondersteuning Windows Vista

Microsoft stopt met ondersteuning Windows Vista

Na bijna 10 jaar stopt Microsoft op dinsdag 11 april 2017 met het ondersteunen van Windows Vista. Maakt u gebruik van dit besturingssysteem? Dan is het aan te raden om op korte termijn over te stappen naar een nieuwer en veiliger besturingssysteem.

Kwetsbaar voor online risico’s

Het is nog wel mogelijk om het systeem van Windows Vista te gebruiken, maar zonder de ondersteuning van Microsoft worden automatische (beveiligings-)updates voor verouderde software niet meer doorgevoerd. Ook worden veiligheidsproblemen niet langer opgelost. Het systeem wordt daardoor steeds minder bestand tegen online criminaliteit. Microsoft biedt daarnaast geen drivers meer aan voor nieuwe randapparatuur, zoals accessoires, printers en camera’s. Nieuwe hardware of software zal daardoor niet of niet goed kunnen werken op uw Windows Vista-computer.

Stap over op een nieuwe Windows

Dit is hét moment om over te stappen op een nieuwe versie van Windows. Bijvoorbeeld Windows 7, 8 of Windows 10. Kunt u advies gebruiken bij de keuze van een nieuwe Windows versie? Schakel dan de hulp in van een expert.

Ondersteuning nodig?

Maak een afspraak

Kunt u hulp gebruiken bij het actualiseren van uw internetbrowser? Of wilt u laten nagaan of uw computer beschermd is tegen actuele risico’s? Bel dan voor een afspraak.
Onze experts helpen u graag met Microsoft producten.

Share this post: