Microsoft publiceert Windows-update voor printerprobleem dat BSOD’s veroorzaakte

Microsoft heeft een Windows 10-update verspreid die een probleem moet oplossen met de nieuwste versie. Gebruikers kregen te maken met blue screens of death bij het printen met verschillende netwerkprinters.

Het gaat om een ‘out of band’-update, een update die niet volgens het reguliere schema uitkomt, meldt Microsoft. Het gaat om KB5001567, die het probleem met de printers moet oplossen. Dat probleem kwam naar voren na een update van vorige week dinsdag.

Het probleem doet zich voor met Windows 20H2 als er een printopdracht naar een Windows Server-printer wordt gestuurd. Dan krijgen gebruikers een blauw scherm en de melding dat de pc is vastgelopen met de foutmelding APC_INDEX_MISMATCH. De problemen doen zich onder andere voor bij printers van Kyocera, Ricoh en Zebra. Het updaten van de printerdrivers lijkt niet te werken.

De update van vorige week dinsdag repareerde twee lekken in de printsoftware, namelijk CVE-2021-1640 en CVE-2021-26878. De update is niet volgens het reguliere schema, omdat Microsoft vorige week al een patch tuesday had met een beveiligingsupdate voor Windows 10.

Share this post: