Let op! Mac app Transmission besmet met malware

MAC-1Apple is voor het eerst getroffen door ransomware. Dit kan betekenen dat er kwaadaardige software wordt geïnstalleerd op je Mac die je bestanden en/of je gehele Mac versleutelt. Je krijgt pas weer toegang tot je bestanden wanneer je een betaling hebt uitgevoerd.

Deze software bevond zich in de 2.90 update van Transmission, een populaire torrent-app. De ontwikkelaars van Transmission hebben een fix beschikbaar gesteld en raden iedereen aan zo snel mogelijk versie 2.92 te installeren. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

• Open Transmission
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op ‘Transmission’
• Selecteer ‘Zoek naar nieuwe versie’
• Voer de update 2.92 zo snel mogelijk uit

MAC-2

 

Verder geven de ontwikkelaars van Transmission het advies om de Activiteitenweergave applicatie te openen, zoek hier naar ‘kernel_service‘. Dubbelklik op het proces wanneer dit wordt gevonden.

In het pop-up venster klik je op het tabblad ‘Open bestanden en poorten’, hier vind je de locatie van de malware terug, waarschijnlijk via ‘Users/gebruikersnaam/Library/kernel_service’. Open deze locatie in Finder en verwijder het bestand, vervolgens klik je in Activiteitenweergave op ‘Stop’.

Meer informatie over de malware lees je hier. Informatie over de ransomware lees je hier bij reuters.

Share this post: