KPN toont nieuwe Experiabox V10a met vplus-ondersteuning

KPN gaat een nieuwe Experiabox verstrekken aan klanten. Het gaat om het model V10a van de fabrikant Arcadyan. De box ondersteunt direct de dsl-techniek vplus voor 200Mbit/s- en bonded 400Mbit/s-snelheden.

Aan de achterkant zitten de aansluitingen voor dsl, telefoon, usb en wan. Er zijn drie lan-aansluitingen, en ook de knoppen voor resetten en in- en uitschakelen zitten aan de achterkant. De wps-knop zit aan de zijkant.

Een bron van Tweakers bevestigt dat de box direct vplus-verbindingen ondersteunt. KPN is bezig vplus aan te bieden via zijn netwerk. Deze uitbreiding op vdsl2-vectoring zorgt voor hogere frequenties, waarmee de downloadsnelheid op 200Mbit/s kan komen te liggen, met een uploadsnelheid van 60Mbit/s. In combinatie met pair bonding kunnen de snelheden theoretisch op 400Mbit/s uitkomen.

De Experiabox V10 van ZTE kan na een update vplus en bonded vplus ondersteunen. De overige specificaties van de Arcadyan Experiabox V10 komen vrijwel overeen met die van de ZTE-variant. Zo is ook ondersteuning voor 802.11ac-wifi standaard aanwezig.

Bron: Olaf van Miltenburg

Share this post:

2 Comments

  1. Geld dit voor nieuwe zowel bestaande klanten??

Comments are closed.