Instagram maakt donderdag functie beschikbaar om via desktopbrowser te posten

Instagram geeft vanaf 21 oktober iedere gebruiker de mogelijkheid om items op hun feed te plaatsen via een desktopbrowser. Ook verschijnt de functie Collabs, voor het plaatsen van berichten op meerdere accounts.

Video’s die via een desktop op de feed worden geplaatst, mogen niet langer zijn dan een minuut, meldt onder meer TechCrunch. Voor het plaatsen van foto’s zijn er geen verdere restricties. De functie moet voor iedere gebruiker wereldwijd op 21 oktober beschikbaar komen. De mogelijkheid werd in juni al getest op het platform.

Met een van de andere nieuwe functies, genaamd Collabs, kunnen gebruikers zowel feed-posts als Reels ‘dubbelposten’ op meerdere accounts. Wanneer twee Instagram-gebruikers samen op een foto staan, wordt het zo mogelijk om dezelfde foto op de pagina van beide kanalen te plaatsen. Als ‘auteur’ worden dan beide accounts weergegeven. Ook de likes, views en reacties zullen hetzelfde zijn. In juli werd deze functie al onder een kleine groep gebruikers getest, maar deze week moet het voor iedereen beschikbaar komen.

Daarnaast wordt het met een nieuwe optie mogelijk om direct een geldinzamelingspost te maken, waarmee gebruikers een goed doel rechtstreeks aan het bericht kunnen linken. Ook verschijnen er twee nieuwe functies voor Instagram Reels. Met Superbeat wordt het mogelijk om effecten toe te voegen op de beat van de muziek en Dynamic Lyrics kan songteksten in 3d op het scherm weergeven. Deze functies verschijnen, net als posten via een desktop, op 21 oktober.

bron: Kevin Krikhaar, tweakers.net

Share this post: