Gratis Ransomware stoppen waar het telt: Bescherm uw gegevens met gecontroleerde map toegang

Windows Defender Exploit Guard is een nieuwe set van host-inbraakpreventie mogelijkheden die zijn opgenomen in Windows 10 Fall Creators Update. Een van zijn functies, Toegang via gecontroleerde map , stopt ransomware in zijn tracks door ongeoorloofde toegang tot uw belangrijke bestanden te voorkomen.

Encryptie moet uw gegevens en bestanden beschermen. Ransomware draait om de kracht van encryptie tegen u en gebruikt het om gijzelaars te maken. Dit betekent het verliezen van de controle op uw gegevens: documenten, waardevolle foto’s en video’s en andere belangrijke bestanden.

Voor bedrijven en kleine bedrijven kan het verlies van toegang tot bestanden bedroefde operaties betekenen. Erger, voor kritieke infrastructuur kan ransomware-infectie de levering van diensten stoppen. Net dit jaar zijn opeenvolgende ransomware campagnes en niet minder dan twee wereldwijde uitbraken geïmmobiliseerd ziekenhuizen, transportsystemen en andere high-tech faciliteiten.

Ransomware blijft evolueren en beïnvloedt veel soorten apparaten in verschillende omgevingen. Bij Microsoft blijven Windows 10 tegen ransomware en andere bedreigingen verharden. Onze end-to-end beveiligingssuite integreert meerdere volgende generatie defensie technologieën die onze klanten helpen voorkomen, detecteren en reageren op ransomware aanvallen.

Gecontroleerde map toegang voegt een andere laag real-time bescherming tegen ransomware toe.

Crackdown op ongeautoriseerde encryptie

Ransomware-campagnes blijven groeien en bloeien, omdat ze een lucratieve onderneming zijn voor cybercriminelen. Ransomware komt in het apparaat van het slachtoffer, die bestanden en gegevens versleutelt. Omdat deze bestanden gijzeling worden gehouden, kunnen cybercriminelen geld uit hun slachtoffers afschrikken.

Gecontroleerde map toegang geeft u de mogelijkheid om te bepalen welke programma’s toegang hebben tot uw gegevens. Met deze functie worden uw bestanden beschermd, in real-time, door mappen te vergrendelen, zodat ransomware en andere ongeautoriseerde apps deze niet kunnen openen. Het is alsof je je kroonjuwelen in een kluis zet waarvan de sleutel alleen je vasthoudt.

Cybercriminelen kunnen geld niet afschrikken als ze uw bestanden niet kunnen coderen. Gecontroleerde map toegang is een krachtig hulpmiddel dat ransomware-aanvallen waardeloos kan maken.

Hoe gecontroleerde map toegang werkt

Gecontroleerde map toegang blokkeert mappen, waardoor alleen geautoriseerde apps toegang hebben tot bestanden. Ongeautoriseerde apps, waaronder kwaadaardige uitvoerbare bestanden, DLL’s en scripts, worden toegang geweigerd tot mappen.

Deze functie kan worden ingeschakeld in de Windows Defender Security Center-app in Windows 10.

Zo stel je de optie in

Door de laatste Windows 10-update (versie 1709) die vorige week is uitgerold, wordt de anti-ransomware-optie aan Windows Defender toegevoegd. Simpel gezegd houdt deze optie belangrijke mappen in de gaten, zoals die voor documenten, foto’s en video’s. Als hier plotseling een grote verandering plaatsvindt, bijvoorbeeld als alle foto’s op slot worden gezet of verwijderd door ransomware, wordt die actie door Windows Defender geblokkeerd.

Je kunt deze optie inschakelen door Windows Defender te openen (je kunt hierop zoeken in het startmenu), vervolgens op ‘Virus- en bedreigingsbeveiliging’ te drukken en daarna naar ‘Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging’ te gaan. Daar vind je de optie ‘Gecontroleerde mappentoegang’ die je kunt inschakelen, en je kunt eventueel meer ‘beveiligde mappen’ toevoegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Standaard beveiligt de beheerde map toegang tot gemeenschappelijke mappen waar documenten en andere belangrijke gegevens worden opgeslagen. Maar het is ook flexibel. U kunt extra mappen toevoegen om te beschermen, inclusief die op andere stations. U kunt ook apps toestaan ​​die u vertrouwt om beveiligde mappen te openen, dus als u unieke of aangepaste programma’s gebruikt, wordt uw productiviteit niet beïnvloed.

Wanneer deze is ingeschakeld, voorkomt de toegang van gecontroleerde map toegang door onbevoegde apps en stelt u kennis van een poging om bestanden in beveiligde mappen te openen of te wijzigen. Het levert deze bescherming in real-time.

 

 

 

 

 

 

 

 

De meeste van uw apps zullen toegestaan zijn door Controlled Folder Access zonder dat u iets hoeft te ondernemen.
Echter indien gewenst kunt dit ook aanpassen:
Het levert deze bescherming in real-time.

Share this post: