EU-lidstaten willen roamingtarieven pas in 2018 afschaffen’

De Europese lidstaten lijken ermee in te stemmen om providers nog tot 2018 roamingkosten te kunnen laten factureren. Dat is drie jaar langer dan het Europees Parlement eerder heeft voorgesteld.

Dat meldt althans het Belgische persbureau Belga dinsdag, zo schrijft De Morgen. Dat heeft naar eigen zeggen het compromis van de Europese lidstaten, dat naar verluidt woensdag openbaar zou worden, ingezien. Volgens Belga staat er in de overeenkomst dat providers nog tot 30 juni 2018 roamingskosten mogen verrekenen.

Als de berichtgeving van Belga klopt, gaan de Europese lidstaten met hun besluit in tegen het Europees Parlement. Dat besloot vorig jaar dat er dit najaar een einde moet komen aan roamingtarieven. Daardoor mogen providers vanaf dan geen extra geld meer berekenen voor het gebruik van telefonie, sms en mobiel internet in andere EU-landen dan het thuisland.

Volgens Belga is het Europees Parlement furieus nu de Raad de deadline met drie jaar wil opschuiven. Sommige parlementsleden vinden het een ‘anti-Europese houding’, die vooral voor de telecomlobby voordelig zou uitvallen.

Share this post: