De KPN iTV zenderwijzigingen van 2018

Zoals jullie wel weten zijn er vrijwel elk jaar zenderwijzigingen bij KPN en daar is 2018 geen uitzondering op. Wees gerust, het is niet zo ingrijpend als vorig jaar. In dit topic vertel ik er meer over.

Hier vind je meer informatie over de prijs- en pakketwijzigingen: De prijs- en pakketwijzigingen 2018

Deze zenders worden toegevoegd

Voor veel zenders hebben we de HD-versie toegevoegd (Duitse zenders!) waar we voorheen alleen de SD-versie hadden. Ook komen er 2 nieuwe 4K-zenders bij (Insight en LoveNature) en voegen we France2Viceland en Insight toe als SD en HD-zender. Hieronder een overzicht van de zenders die worden toegevoegd, en wanneer dat gebeurt.

Deze zenders komen te vervallen

En ja, helaas komen er ook wat zenders te vervallen. De (Marokkaanse) zender 2M is daar één van maar we wachten daarmee tot 18 juli, omdat deze zender het WK uitzendt en we onze kijkers dat niet willen ontzeggen. Tip!: check het grote YouTube-kanaal van 2M.

De andere zender die wegvalt is het Franse TV5. Wel voegen we France2 toe die meer nieuws en live sport (WK en Tour de France) uitzendt. Hieronder een (gelukkig klein) overzicht van de zenders die we vaarwel zeggen.

Waarom wijzigen we het zenderaanbod?

Ieder jaar doen we onderzoek zodat we weten aan welke zenders onze tv-klanten het meest behoefte hebben. Op basis van dat onderzoek proberen we het zenderaanbod dan te optimaliseren. We houden daarbij ook rekening met kijkcijfers. Dit betekent dat er zenders zullen verdwijnen en nieuwe zenders erbij komen. Bij het optimaliseren van het zenderaanbod zullen we helaas altijd mensen teleurstellen, maar ook veel mensen blij maken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat gebeurt er met de opnames van de zenders die verwijderd worden?
De opnames van de zenders die verwijderd worden, blijven niet bewaard.

Verandert er nog iets voor de regionale zenders?
Nee.

Waar vind ik een zenderoverzicht?
Hier vind je het zenderoverzicht in PDF-format: Zenderoverzicht tv en/of radio van KPN

Share this post: