Windows levenscyclus

Windows levenscyclus factsheet

Laatste wijziging: mei 2013

Elk Windows product heeft een levenscyclus. De levenscyclus begint wanneer een product wordt vrijgegeven en eindigt wanneer het wordt niet langer ondersteund of verkocht. Weten belangrijke data in deze levenscyclus helpt u weloverwogen beslissingen nemen over wanneer andere wijzigingen upgraden of aan te brengen in uw software. Hier zijn de rechten en de grenzen van de Windows- lifecycle.

Einde van de steun

Einde van de steun heeft betrekking op de datum waarop Microsoft niet langer zorgt voor automatische fixes, updates, of online technische ondersteuning. Dit is de tijd om ervoor te zorgen dat u de meest recente service pack geïnstalleerd. Zonder Microsoft ondersteuning, zal u niet langer te ontvangen beveiligingsupdates die u kunnen helpen uw pc te beschermen tegen schadelijke virussen, spyware en andere schadelijke software die uw persoonlijke gegevens kunnen stelen. Voor meer informatie ga naar Microsoft Support Lifecycle .

Desktop besturingssystemen
Laatste service pack
Einde van de reguliere ondersteuning
Einde van de uitgebreide ondersteuning

Windows XP

14 april 2009

Windows Vista

10 april 2012

11 april 2017

Windows 7 *

13 januari 2015

14 januari 2020

Windows 8

Nog niet beschikbaar

9 januari 2018

10 januari 2023

* Ondersteuning voor Windows 7 RTM zonder Service Packs eindigde op 9 april 2013. Zorg ervoor dat u installeert Windows 7 Service Pack 1 om te blijven ondersteunen en updates te ontvangen.

Einde van de steun: vragen en antwoorden

Wat is het verschil tussen mainstream ondersteuning en uitgebreide ondersteuning?
Wat moet ik doen als de versie van Windows ik gebruik het einde van zijn steun datum bereikt?Welke producten Windows bereikte onlangs het einde van hun steun data?Kan ik mijn eerdere Windows XP-programma’s draaien op Windows 8?
Hoe werkt het eind van ondersteuning voor Windows XP invloed op mijn bedrijf?

Einde van de omzet

Einde van de omzet heeft betrekking op de datum waarop een bepaalde versie van Windows wordt niet meer verscheept naar retailers of Original Equipment Manufacturers (OEM’s). Voorbeelden van OEM’s zijn Dell en Toshiba-pc-fabrikanten die vaak voorinstallatie van Windows -software. Als een versie van Windows het einde van de verkoop datum bereikt, is het een goed moment om na te denken over het upgraden.

Deze tabel geeft het einde van de verkoop data voor specifieke Windows -besturingssystemen.

Desktop besturingssystemen
Datum van algemene beschikbaarheid
Retail software einde van de omzet *
Einde van de omzet voor pc’s met Windowsvoorgeïnstalleerd

Windows XP

31 december 2001

30 juni 2008

22 oktober 2010

Windows Vista

30 januari 2007

22 oktober 2010

22 oktober 2011

Windows 7

22 oktober 2009

Te bepalen

Te bepalen

Windows 8

30 oktober 2012

Te bepalen

Te bepalen

 

* Merk op dat wanneer de retail software product het einde van zijn verkoop datum bereikt, kan het nog steeds worden aangeschaft via OEM’s (het bedrijf dat uw PC gemaakt) tot het einde van de verkoop datum bereikt voor pc’s met Windowsvoorgeïnstalleerd.

Einde van de omzet: vragen en antwoorden

Service packs

Service packs zijn onderdeel van het proces van het houden van uw Windows- product up-to-date. Ze combineren de nieuwste updates en correcties in een pakket of downloaden. Een service pack kan omvatten beveiliging en performance verbeteringen evenals ondersteuning voor nieuwe typen hardware. Om het laatste service pack van installeren van Windows XP , Windows Vista of Windows 7 , bezoek de Service Pack Center .

Desktop besturingssystemen
Datum van beschikbaarheid
Ondersteunen met pensioen

Windows XP SP1

30 augustus 2002

10 oktober 2006

Windows XP SP2

17 september 2004

13 juli 2010

Windows XP SP3

21 april 2008

Windows Vista SP1

4 februari 2008

12 juli 2011

Windows Vista SP2

26 mei 2009

Windows 7 SP1

22 februari 2011

Service packs: vragen en antwoorden

Windows downgrade rechten

Om eerdere versies van het gebruik van Windows -software op pc’s geïnstalleerd met nieuwere versies, is het mogelijk voor consumenten om een licentie voor het verkrijgen downgrade rechten . De volgende tabel vergelijkt Volume Licensing downgrade rechten met die welke onder OEM en FPP-licenties.

Software licentie overeenkomst van het type
Applicatiesoftware
Systeemsoftware
Serversoftware

Volume Licensing-programma’s

Downgrade rechten worden toegekend aan alle applicatie-software-licenties verworven via het Volume Licensing-programma’s.

Raadpleeg het MicrosoftVolume Licensing catalogusvoor actuele informatie over welke OEM-toepassingen in aanmerking komen voor inschrijving in Software Assurance binnen 90 dagen vanaf de datum waarop de licenties worden aangeschaft.

Downgrade rechten worden toegekend aan alle systeemsoftware licenties verworven door de Volume Licensing-programma’s.

Raadpleeg het MicrosoftVolume Licensing catalogusvoor actuele informatie over welke retail en OEM-toepassingen in aanmerking komen voor inschrijving in Software Assurance binnen 90 dagen vanaf de datum waarop de licenties worden aangeschaft.

Downgrade rechten worden toegekend aan alle server software licenties verworven door de Volume Licensing-programma’s.

Raadpleeg het MicrosoftVolume Licensing catalogusvoor actuele informatie over welke retail en OEM-toepassingen in aanmerking komen voor inschrijving in Software Assurance binnen 90 dagen vanaf de datum waarop de licenties worden aangeschaft.

Licenties ingeschreven inMicrosoft Software Assurance

Downgrade rechten worden verleend voor elke licentie die deelnamen aan Software Assurance.

Raadpleeg het MicrosoftVolume Licensing catalogusvoor actuele informatie over welke OEM-toepassingen in aanmerking komen voor inschrijving in Software Assurance binnen 90 dagen vanaf de datum waarop u de licenties verworven.

Downgrade rechten worden verleend voor elke licentie die deelnamen aan Software Assurance.

Raadpleeg het MicrosoftVolume Licensing catalogusvoor actuele informatie over welke retail en OEM System Software in aanmerking komen voor inschrijving in Software Assurance binnen 90 dagen vanaf de datum waarop u de licenties verworven.

Downgrade rechten worden verleend voor elke licentie die deelnamen aan Software Assurance.

Raadpleeg het MicrosoftVolume Licensing catalogusvoor actuele informatie over welke retail en OEM Server Software in aanmerking komen voor inschrijving in Software Assurance binnen 90 dagen vanaf de datum waarop u de licenties verworven.

OEM MicrosoftSoftwarelicentievoorwaarden

Rechten op OEM-versies van applicatiesoftware worden toegekend in de OEM Microsoft -gebruiksrechtovereenkomst.De OEM-licentievoorwaarden voor OEM-versies van toepassingssoftware niet downgrade rechten te verlenen.

Verwijzen wij u naar de OEM-licentievoorwaarden voor volledige details.

Rechten op OEM-versies van de systeemsoftware worden toegekend in het OEM-licentievoorwaarden.De OEM-licentievoorwaarden voorWindows 8 Pro , Windows 7Professional, Windows 7Ultimate, Windows VistaBusiness, en Windows VistaUltimate-besturingssystemen subsidie downgrade rechten. Zie de volledige tekst van de OEM-licentievoorwaarden voor de specifieke downgrade rechten.

Verwijzen wij u naar de OEM-licentievoorwaarden voor volledige details.

Rechten om serversoftware worden toegekend in het OEM licentievoorwaarden.De OEM-licentievoorwaarden voor de meeste OEM-versies uitgebracht met of na deWindows Server  2003 R2-besturingssysteem zorgen voor de gebruiker om te downgraden naar een eerdere versie. Nieuwe producten die geen eerdere versies hebben niet toestaan van een gebruiker om te downgraden. Zie de volledige tekst van de toepasselijke OEM-licentievoorwaarden voor de specifieke downgrade rechten.

Verwijzen wij u naar de OEM-licentievoorwaarden voor volledige details.

FPP MicrosoftSoftwarelicentievoorwaarden

Downgrade rechten zijn niet onder de meeste FPP applicatielicenties verleend.

Raadpleeg de FPP licentievoorwaarden voor volledige details.

Downgrade rechten zijn niet onder FPP systeem licenties verleend.

Raadpleeg de FPP licentievoorwaarden voor volledige details.

Sommige Server-producten bieden downgrade rechten.

Raadpleeg de FPP licentievoorwaarden voor volledige details.

Opmerking:  De bovenstaande informatie bevat de downgrade rechten voor de meest verworven systemen zoals geschetst in hun licentievoorwaarden. Voor bepalingen downgrade voor ander systeem licenties, gelieve de licentievoorwaarden voor de software in kwestie te raadplegen.

Bron : Microsoft

Share this post: