Windows 10 krijgt nieuw startmenu door update

Windows10-update-start

Er komt een nieuwe update aan voor Windows 10. De update (update 10547) zal eerst worden doorgevoerd binnen het inside preview-programma. Met de update wordt onder andere het startmenu aangepast, apps worden geüpdatet en taakbeheer wordt aangepast.

Windows 10 werd op 29 juli gelanceerd en wordt dankzij updates steeds stabieler en beter. Update 10547 lijkt een fors aantal vernieuwingen en verbeteringen met zich mee te brengen, en komt dus als eerst beschikbaar via Inside Preview. Binnenkort volgt de update voor alle gebruikers van het besturingssysteem van Windows, zo meldt Microsoft.

Nieuw Startmenu

Het startmenu wordt uitgebreid en hierdoor kan de keuzebalk verbreed worden naar vier kolommen. Dit is waar veel Windows-gebruikers om hebben gevraagd. Dit moet je echter wel zelf handmatig instellen.

Tablet-modus Windows 10

Nadat je de update hebt geïnstalleerd kun je apps gemakkelijk verplaatsen en sluiten in de Tablet-modus. Door de app omlaag te vegen, wordt de app direct gesloten.

App updates

Naast de basiselementen van Windows zijn er ook verschillende apps geüpdatet. Zo worden je foto’s in een speciale map gezet, zodat deze snel op je cloud-platform gezet kunnen worden. Naast de app voor je foto’s zijn ook de apps van Xbox, mail, agenda en maps geüpdatet voor Windows 10.

Voor een volledig overzicht van alle aanpassingen voor de nieuwe update van Windows 10 klik hier.

Share this post: