Whatsapp niet gratis, maar betalen per bericht is onzin

whatsapp-logo

WhatsApp, de populaire messengerdienst, krijgt zo nu en dan te maken met een moderne kettingbrief waarin aangegeven wordt dat de dienst niet meer gratis is, behalve als je dit doorstuurt naar 10 mensen. Wij hebben de echte waarheid!

WhatsApp

WhatsApp is populair, zeer populair. Zo populair dat mensen er niet voor willen betalen, althans, als we de reacties bekijken. WhatsApp is een abonnementsdienst, waarbij er € 0.89 per jaar betaald moet worden. Veel mensen maken nog gratis gebruik van WhatsApp, maar dit zal in de toekomst gaan veranderen. Nu gaat er op WhatsApp een bericht rond, dat er binnenkort betaald moet worden per verstuurd bericht. Dit zou betekenen dat voor elk verzonden en/of ontvangen WhatsApp-bericht  € 0.01 betaald moet worden. Met de huidige volumes, zou dat goud geld verdienen zijn voor de makers, echter is complete onzin. Onderstaand het bericht (inclusief spelfouten).

Als jullie NOS hebben gezien weten jullie dat WhatsApp vanaf nu ECHT geld gaat kosten, het gebeurd toch! STUUR DIT DOOR NAAR 10 MENSEN. WhatsApp krijgt dan een bericht en sturen jou na 2 dagen een smsje. DOE HET DUS ALS JE SLIM BENT.

WhatsApp zal vanaf zaterdag betaald moeten worden. Als u tenminste 10 contacten hebt, stuur dit bericht naar ze toe. Op deze manier zullen wij zien dat u een actieve gebruiker bent en u zult dit teken krijgen (teken). Op deze manier zal WhatsApp gratis blijven. Anders zal WhatsApp € 0.01 per bericht kosten. Op het TV nieuws geweest.

 Samsung_Note

WhatsApp niet meer gratis

Wij hebben bovenstaande voor de zekerheid gecheckt met een WhatsApp-medewerker en deze geeft aan dat dit klinkklare onzin is. WhatsApp is echter niet gratis, per jaar dient er € 0.89 abonnementsgeld betaald moeten worden. Ook kan de gebruiker ervoor kiezen voor meerdere jaren vooruit te betalen, hieronder een tarievenoverzicht.

  •   € 0,89 voor 1 jaar
  •   € 2,40 voor 3 jaar (=10% korting per jaar)
  •   € 3,34 voor 5 jaar (=25% korting per jaar)

€ 0,89 duur?

Dit is niet de eerste keer dat er dergelijke kettingbrieven over het internet gaan, ook WhatsApp was eerder ‘slachtoffer’ van dit soort berichten. Er is maar één juiste manier van handelen als je een dergelijk iets ontvangt, niet doorsturen! Een dienst als WhatsApp heeft ervoor gezorgd dat we steeds minder SMS’jes versturen, dus een vergoeding van € 0,89 per jaar is niet teveel, toch?

bron: androidworld

Share this post: