Webbrowser Microsoft Edge heeft nu speciale modus voor kinderen

De webbrowser Edge van techbedrijf Microsoft bevat sinds donderdag een speciale modus voor kinderen van tussen de vijf en twaalf jaar oud: Kids Mode. Ouders krijgen de optie om zelf filters in stellen en kunnen aangeven welke sites hun kind mag bezoeken, meldt Microsoft.

Kids Mode kan worden ingesteld voor twee verschillende leeftijdsgroepen: kinderen van tussen de vijf en acht jaar en kinderen van tussen de negen en twaalf jaar.

Die oudere leeftijdsgroep heeft de mogelijkheid om vrij rond te kijken en te klikken op pagina’s met kindvriendelijke inhoud, zoals nieuws dat geschreven is voor kinderen. Daarnaast is de modus voorzien van kleurrijke thema’s om de browser op te fleuren en heeft hij een lijst van speciaal geselecteerde websites.

Kids Mode wordt geactiveerd vanuit het profielvenster van Microsoft Edge. Om te voorkomen dat kinderen terug kunnen gaan naar de normale versie van Edge, kun je alleen met een wachtwoord uit de kindermodus komen. Verder staat de SafeSearch-optie van zoekmachine Bing automatisch op ‘Streng’ en wordt het traceren door derde partijen sterk beperkt.

De functie is beschikbaar voor de Windows- en macOS-versie van Edge.

Share this post: