Netflix verwijdert AirPlay-support vanwege ‘technische beperkingen’

Netflix heeft de ondersteuning voor AirPlay laten vallen en noemt daarvoor ’technische beperkingen’. Je kunt daardoor niet langer films en series vanaf je iOS-apparaten naar een Apple TV of ander apparaat streamen.

Geen Netflix AirPlay meer

De exacte redenen laat Netflix niet weten. Wel staat er op de supportpagina’s sinds kort te lezen: ‘AirPlay wordt niet langer ondersteund voor gebruik met Netflix door technische beperkingen’, namelijk op de pagina over het gebruik van je mobiele apparaat om Netflix op je tv te bekijken. Afspelen via een ingebouwde Chromecast in de tv of het afspelen via een fysieke kabel worden nog wel ondersteund.

Probeer je toch video te streamen naar je Apple TV of een geschikt apparaat voor AirPlay, dan krijg je een foutmelding te zien. Je kunt dit bijvoorbeeld proberen via het Bedieningspaneel.

Netflix bood al sinds 2013 ondersteuning voor AirPlay en tot afgelopen week werkte het gewoon. Overigens is er wel een aparte Netflix-app voor tvOS, dus echt noodzakelijk was de functie niet. Het was echter wel handig als je iets op je iOS-apparaat zat te kijken en een fragment even snel aan huisgenoten wilde laten zien.

Eén van de mogelijke verklaringen is dat Netflix rekening met houden met afspeelrechten in verband met de ondersteuning voor AirPlay 2 in tv-toestellen van Samsung, Sony en andere fabrikanten. Daardoor hebben mensen geen Apple TV meer nodig om video’s te streamen vanuit apps naar hun tv.

Er zijn de afgelopen tijd meer ontwikkelingen bij Netflix. Het bedrijf haalde vorig jaar de in-app aankopen uit de app, zodat mensen alleen nog buiten de App Store om abonnee kunnen worden. Daardoor loopt Apple een inkomstenstroom van 15% tot 30% mis. Ook gaf Netflix CEO Reed Hastings aan dat zijn bedrijf niet meedoet aan de tv-dienst van Apple, waarvan we inmiddels weten dat het TV+ en Channels gaat heten.

Bron: MacRumors

Share this post: