Microsoft maakt Office 2016 voor Windows beschikbaar

Microsoft heeft dinsdag Office 2016 voor Windows vrijgegeven. Het kantoorpakket bevat onder andere bijgewerkte versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Project, Visio en Access. Office 2016 moet onder andere het samenwerken aan documenten makkelijker maken.

Een van nieuwe eigenschappen bij Word is volgens Microsoft de mogelijkheid tot ’tegelijkertijd werken’, waarbij opmerkingen bij een document realtime in beeld komen bij teamleden. Die functie werkte tot nu toe alleen in webapps. Bij Outlook zou de zoekfunctie sneller werken en ook heeft Microsoft de toegang tot bijlagen in OneDrive voor alle ontvangers van mail verbeterd. In Excel is het nu standaard mogelijk te publiceren naar Microsofts business intelligence-programma Power BI en ook hebben de tabeltypes een opfrisbeurt gekregen.

Skype for Business is geïntegreerd en de ribbon bevat bij Office 2016 het Tell Me-venster, dat gebruikers na een zoekopdracht de juiste commando’s moet voorschotelen, ter vervanging van een traditioneel help-menu. Veel van de mogelijkheden om samen aan documenten te werken zaten al in Office 2013 maar Microsoft heeft ze makkelijker vindbaar gemaakt; daarnaast zijn er nieuwe features als Office 365 Groups voor het maken van publieke of private teams. Elk team heeft zijn eigen inbox, agenda, OneNote-kladblok en webopslag.
Office2016-1Office2016-2
Daarnaast komt er een preview van een Office 365 Planner-programma, voor het organiseren van werk in teams. Ook voor OneDrive for Business heeft Microsoft updates in de planning, waarin onder andere synchronisatemogelijkheden worden uitgebreid. In de preview voor Office 365 First Release-klanten is verder GigJam beschikbaar, voor het volgen en voltooien van bedrijfstaken.

Tenslotte claimt Microsoft de beveiliging te hebben opgeschroefd. Zo is er onder andere ondersteuning voor multifactor-authenticatie toegevoegd en liggen er tools in het verschiet die het veilig delen van content mogelijk moeten maken, voor zowel de mobiele als de desktop-apps.

Microsoft maakt Office 2016 beschikbaar in 47 talen. Het pakket vereist Windows 7 of latere Windows-versies. Office 365-abonnees kunnen het pakket direct downloaden als onderdeel van hun abonnement en volgende maand volgen automatische updates van de apps. Daarnaast komt Office 2016 verkrijgbaar als eenmalige update maar details hierover geeft Microsoft nog niet. De prijzen voor Office 365 blijven gelijk. Office 2016 for Mac verscheen in juli.
 

Share this post: