iOS 9.3: dit verandert er met de nieuwe software-update

Apple heeft gisteravond de eerste bètaversie van iOS 9.3 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. In die eerste bètaversie zien we al een heleboel nieuwe functies. Zo maakt iOS 9.3 het mogelijk om een nachtmodus aan te zetten en kun je gebruik maken van de nieuwe Classroom-app.

Night Shift
Het meest opvallende aan de nieuwe update is de introductie van Night Shift. Night Shift is een nachtmodus die op basis van de klok en locatie van je telefoon de kleuren van het scherm automatisch warmer of kouder maakt. Daarnaast geeft de functie ook een oranje gloed aan je iPhone of iPad. Hierdoor geeft het beeld niet zo’n prikkend gevoel aan je ogen. Eerder was er al een app die precies hetzelfde deed. Deze app heette F.lux, maar werd door Apple uit de App Store gehaald.
night-shift-apple

Bron: Apple

Classroom
Een andere nieuwe functie die wordt ingevoerd met iOS 9.3 is de Classroom-app. Deze app helpt leraren bij lesgeven en kan worden gebruikt om een quiz te doen of om AirPlay-content naar een Apple TV te streamen. Ook kunnen leraren checken wat de leerlingen aan het doen zijn op hun iPad en kunnen leerlingen uitgewerkte opdrachten naar een beeldscherm sturen.

Apple wil graag dat iPads nog meer worden gebruikt in het onderwijs. Daarom is de Classroom-app niet de enige toevoeging die gericht is op de onderwijswereld. Ook wordt het met de nieuwe update mogelijk om meerder accounts te creëren, zodat meerdere studenten van één iPad gebruik kunnen maken.

classroom-appleupdateBron: Apple

Gezondheids-app
Ook de Gezondheids-app is onder handen genomen. Met de komst van iOS 9.3 wordt het mogelijk om bij specifieke categorieën te kijken welke je apps kunt gebruiken om de gegevens voor dat onderdeel te verzamelen. Daarnaast kun je nu ook in het dashboard de activiteitenringen bekijken. Dit kon voorheen al met een Apple Watch, maar nu kan het dus ook gewoon via je iPhone.

healthapp-ios9-3
CarPlay
Een andere functie die verbeterd is, is de CarPlay. Je kunt nu via je autosysteem een aantal tabbladen van Apple Music bekijken. Daarnaast krijgt de Kaarten-app een functie waarmee je belangrijke locaties in de buurt kunt herkennen. Denk hierbij aan tankstations en restaurants.

3D Touch
Daarnaast is ook de 3D Touch aangepakt. Deze functie is alleen te gebruiken met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus en wordt met de nieuwe update weer uitgebreid. Zo kun je met de Weer-app en Instellingen-app gebruik maken van de snelle acties. En ook met het Kompas, de App Store, Gezondheid-app en iTunes Store kun gebruik maken van 3D Touch.

iphone-8-3-update-3d-touc-hBron: Macrumours.com

Opvallend is ook dat je met iOS 9.3 meerdere Apple Watches aan één iPhone kan koppelen. Daarnaast wordt het ook mogelijk om Live Foto’s op te slaan als een stilstaande foto in een hoge resolutie. Ook kun je Siri gebruiken in het Fins, Hebreeuws en Maleisisch en voel je een trilling wanneer de app-kiezer met 3D Touch opent. Ten slotte kun je je notities beveiligen met Touch ID. Hierdoor kun je alleen de notitie open door middel van je vingerafdruk.
apple-watch-ios9-3

Bron: Macrumours.com

De update zal naar verwachting worden gelanceerd in februari of maart. Tot die tijd kunnen alleen ontwikkelaars gebruik maken van de software-update.

Share this post: