Windows Live Mail crashes na verplichte update

repair-2015-12-12_02-30-10Microsoft stelt een update voor Windows Live Mail verplicht om te blijven functioneren met Outlook en Hotmail. De update zorgt bij veel gebruikers voor crashes van de verouderde mailclient. Windows Live Mail is een onderdeel van het niet meer verder ontwikkelde Microsoft Essentials.

De update volgt op een mail die gebruikers van Windows Live Mail kregen waarin Microsoft aangeeft dat er over enkele weken een aantal wijzigingen in de e-mailservices van het bedrijf worden doorgevoerd. De wijzigingen kunnen van invloed zijn op outlook-, hotmail-, live- en msn-e-mailadressen. Een niet-bijgewerkte versie van de mailclient kan in de nabije toekomst mogelijk geen mail van de verschillende Microsoft-diensten meer ontvangen of versturen.

Uit reacties op het Microsoft-forum blijkt dat hotfix KB3093594 die de mogelijk toekomstige problemen moet oplossen, nu vooral problemen oplevert, meldt onder andere Forbes. Een manier om de patch toch te laten werken, is in Windows 10 de applicatie in Windows 8-compatibiliteitsmodus te laten draaien. Het verwijderen van de patch kan door via de command line het volgende commando uit te voeren:

Msiexec /package {B775C26B-EAA8-4A11-ACBF-76E52DF6B805} /uninstall {342DCD5D-5946-453B-97AC-D53B7662EDF5}

Daarna moet de gebruiker herstarten om vervolgens op ‘repareren’ te klikken als de msp-wizard vraagt om de applicatie te repareren of te verwijderen.

Microsoft raadt in de mail naar gebruikers van Live Mail aan om te upgraden naar Windows 8.1 of Windows 10 en daar de Mail-app te gebruiken. Veel gebruikers van Live Mail vinden dat de Mail-app te weinig functionaliteit biedt ten opzichte van de Live Mail-applicatie.

Share this post: