Facebook voert reactie-emoji’s als aanvulling op Like-knop de komende weken in

De komende weken voert Facebook voor alle gebruikers de mogelijkheid in om op posts te reageren met een ‘reactie-emoji’. De verschillende gezichtjes zijn op te roepen door langer op het ‘vind ik leuk’-duimpje te drukken.

In oktober vorig jaar begon Facebook met een test van de nieuwe reactie-emoji’s. In een uitgebreid interview met Bloomberg bevestigt Chris Cox, Chief Product Officer van het sociale netwerk, dat de nieuwe icoontjes gedurende de komende weken wereldwijd worden ingevoerd.

Met de emoji’s kunnen Facebook-gebruikers meer emoties gebruiken om te reageren op berichten van vrienden. De keuze voor de emoji’s zou gemaakt zijn aan de hand van veelgebruikte reacties. Het ‘Yay’-gezichtje heeft de uiteindelijke selectie echter niet gehaald, omdat deze uitdrukking niet ‘universeel’ begrepen zou worden.
Facebook_reactie-emoji

Facebook heeft de nieuwe icoontjes eerst uitgetest in Spanje en Ierland, later volgden Chili, de Filipijnen, Portugal en Colombia. Begin januari kwamen de reactie-emoji’s ook naar Japan. Cox stelt tegenover Bloomberg dat de emoji’s veel gebruikt werden tijdens de terroristische aanslagen in Parijs, in november 2015.

De nieuwe manier om op een andere manier dan met een ‘like’ te reageren komt voor uit de wens voor een ‘ik voel met je mee’-knop. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg sprak zich in september 2015 voor het eerst uit over een dergelijke functie als aanvulling op het duimpje omhoog.

 

 

Share this post: