Facebook brengt Windows 10-apps uit voor Facebook, Messenger en Instagram

Facebook komt met drie nieuwe apps voor Windows 10: een Facebook- en een Messenger-app voor pc’s en een Instagram-app voor Windows 10 Mobile. Daarmee gaat een langverwachte belofte in vervulling: een native Instagram-app voor het mobiele platform.

Facebook-windows10De apps zijn aangekondigd door zowel Microsoft als Facebook. Met de Facebook-app op de desktop is het mogelijk aparte Live Tiles vast te zetten met een specifieke feed, zoals nieuws, bepaalde vrienden of pagina’s die de gebruiker volgt. Ook is het delen van foto’s rechtstreeks vanuit andere Windows-applicaties mogelijk met de app. De applicatie bevat een browser, waardoor gebruikers niet uit de omgeving weg hoeven voor het lezen en delen van artikelen uit de newsfeed. De Facebook-app vervangt de bestaande software en een app voor Windows 10 Mobile is op komst, beloven de bedrijven.

De Messenger-applicatie heeft dezelfde mogelijkheden als de mobiele versie met stickers, groepen en gifjes. Daarnaast geeft de app ook desktopnotificaties door en laat die informatie via Live Tiles zien.

De langverwachte Instagram-app is nu uit bèta en beschikbaar in de Windows Store. De app bevat Instagram Direct, Explore en video. Net als de andere twee applicaties ondersteunt de Windows-app van Instagram Live Tiles, waardoor updates op het startscherm van het mobiele apparaat getoond worden.

Met de nieuwe apps, wordt de oude Facebook Windows 8-app uitgefaseerd en vervangen door de Windows 10-variant. De app krijgt daarmee ook een nieuw logo.

Facebook-windows10-1 Facebook-windows10-2 Facebook-windows10-3 Facebook-windows10-4
Bron : Krijn Soeteman

Share this post: