Eerste update van 2018: iOS 11.2.2 met verbeterde beveiliging nu beschikbaar

Belangrijk: iOS 11.2.2 met verbeterde beveiliging voor Spectre-kwetsbaarheid beschikbaar

Apple gaat ook in 2018 door met het uitbrengen van nieuwe updates voor de iPhone en iPad. Zojuist is namelijk iOS 11.2.2 met een verbeterde beveiliging verschenen. Iedereen met een geschikte iPhone of iPad kan deze versie downloaden.

iOS 11.2.2 beschikbaar

Apple is hard bezig met het verder ontwikkelen van iOS-updates. Na iOS 11.2.1 kwam Apple al snel met de eerste beta van iOS 11.2.5, nog voordat er een beta van de tussenliggende versies beschikbaar kwam. Dit deed vermoeden dat Apple veel bugfixes doorvoert in de toekomstige versies. Dat mag ook wel, want er spelen nog best wat bugs in iOS 11, waaronder een leeg iPhone-toegangsscherm. Apple heeft nu dus de tussenliggende update iOS 11.2.2 uitgebracht.

In de omschrijving meldt Apple dat iOS 11.2.2 een beveiligingsupdate biedt en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. In deze versie heeft verdere wijzigingen aangebracht met betrekking tot de chipskwetsbaarheden van Intel en anderen, die de afgelopen weken de namen Spectre en Meltdown gekregen hebben. Apple heeft in haar pagina over de inhoud van deze update bevestigd dat er wijzigingen in Safari en WebKit aangebracht zijn met betrekking tot Spectre.

Voor oudere toestellen is er momenteel geen update beschikbaar. Heb je een iPhone die draait op iOS 10 en is deze wel geschikt voor iOS 11, dan wordt aangeraden om deze bij te werken. Het is nog afwachten of Apple ook voor toestellen die maximaal tot iOS 10bijgewerkt kunnen worden een aparte update uitbrengt.

Aanvullende update macOS High Sierra 10.13.2

Apple heeft naast iOS 11.2.2 ook nog een aanvullende update voor macOS High Sierra 10.13.2 uitgebracht. Ook deze update neemt maatregelen tegen de Spectre-kwetsbaarheid, dus vergeet vooral je Mac niet bij te werken via de Mac App Store en vervolgens te klikken op het Updates-tabblad. Meer informatie over de aanvullende update van macOS High Sierra 10.13.2 lees je op de Apple-website.

macOS High Sierra 10.13.2 aanvullende update.

iOS 11.2.2 downloaden
Om iOS 11.2.2 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
  2. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  3. Tik op Download en installeer.
  4. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Over iOS 11.2
iOS 11 is de nieuwste grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11heeft Apple een hele hoop vernieuwingen doorgevoerd. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook is de App Store op de schop gegaan met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. In iOS 11.2 maakte Apple het mogelijk om sneller draadloos op te laden. Vanaf die versie kunnen laders met maximaal 7,5W draadloos opladen. Ook is de Rekenmachine-bug opgelost en heeft Apple nog wat andere wijzigingen gedaan.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Bron: Benjamin Kuijten

Share this post: