Deze tool checkt de veiligheid van je wachtwoorden

Het duurt slechts 0,29 seconden voor hackers om je wachtwoord te kraken als je ‘12345’ of ‘password’ als wachtwoord hebt. Serieus, het is de hoogste tijd dat je goede wachtwoorden gaat kiezen voor je online accounts. Als je niet zeker weet of je wachtwoord goed is, is er een handige online tool die zal vertellen hoe snel hackers je wachtwoord zullen kraken met behulp van de huidige technologie.

BetterBuys heeft een interactieve online tool gelanceerd waarmee je je wachtwoorden in no time kunt controleren. Check de tool hier en kijk of jouw password snel te hacken is.

wachtwoord1password123 is blijkbaar niet zo’n sterk wachtwoord. Te hacken in 0,29 seconden!

De site geeft ook verschillende tips en tricks over hoe je een veilig wachtwoord kunt instellen. Ze geven wel aan: “The interactive tool is for educational purposes only. Although it does not collect or store your passwords, you should avoid using your current password.” Kijk dus uit bij het invoeren van je échte wachtwoorden. Je kunt natuurlijk wel een soortgelijk wachtwoord testen.

Lange wachtwoorden

Als het om wachtwoorden gaat: size matters. Een hacker zal een woordenlijst van veel gebruikte wachtwoorden gebruiken en het toevoegen van extra tekens kan ervoor zorgen dat je wachtwoord minder snel te hacken valt. Zo is ‘abcdefg’ in 0,29 milliseconden te hacken, maar als je het verlengt naar ‘abcdefghij’ duurt het al meteen vier maanden volgens BetterBuys. Al lijkt me dat erg onwaarschijnlijk, maar ik ben geen hacker natuurlijk.wachtwoord2

Letters en cijfers

We weten allemaal dat het goed is om letters en cijfers te combineren. Alleen maar cijfers achter elkaar (zoals 123456789) is niet goed, maar als je er een letter aan toevoegt, wordt het meteen al een stuk moeilijker. Laat staan dat je hoofdletters afwisselt met kleine letters, cijfers en speciale tekens! En dan nog eens een lettercombinatie die niet lijkt op een woord, dan zit je helemaal goed. Het is niet voldoende om een ‘e’ in te wisselen voor een 3 of een nummer toevoegen aan je wachtwoord op het eind. Je moet ervoor zorgen dat je wachtwoord ingewikkeld en onvoorspelbaar is.wachtwoord3
Een handige tool als je wil kijken of de stijl van jouw wachtwoord goed is. Let er dus op dat je wachtwoorden niet te kort zijn en dat je genoeg afwisselt met letters, cijfers en symbolen. Op de pagina waar je je wachtwoord kunt checken, staan ook nog een heleboel andere tips en tricks. Doe er je voordeel mee!

Fotocredit: Fotolia / georgejmclittle

Share this post: