Check nu je privacy-instellingen in Windows 10 online


Microsoft heeft een website in het leven geroepen waarop gebruikers op een snelle en makkelijke manier hun privacy-instellingen voor Windows 10 kunnen bekijken en wijzigen. Daarmee geeft het bedrijf alvast een voorproefje op een grote update die binnenkort verschijnt.
De update is binnenkort te downloaden voor leden van het Insider-programma, die de nieuwste updates als eerste binnenkrijgen. Daarin is een volledig privacy-dashboard gebouwd, dat gebruikers meer invloed en duidelijkheid moet geven over de gegevens die ze met Microsoft delen.
Online privacy
Voor degenen die nog niet over de update kunnen beschikken, heeft Microsoft alvast een voorproefje online gezet. Via accounts.microsoft.nl/privacy kom je bij op een simpele versie van het dashboard terecht. Daar kun je verschillende zaken bekijken en zo nodig wijzigen. Zorg daarbij wel dat je inlogt met het Microsoft-account waarmee je ook inlogt in Windows 10.
Onder het kopje Browsegeschiedenis vind je manieren om je geschiedenis in Edge te wissen en aan te geven wat Cortana wel of niet mag doorsturen naar Microsoft. Datzelfde geldt voor het kopje Zoekgeschiedenis, maar dan gaat het om de zoekresultaten. Bij Locatieactiviteit kun je aangeven in hoeverre Microsoft je GPS-data mag gebruiken, in Gezondheidsactiviteit welke gegevens van de Health-apps mag worden doorgestuurd en onder Notitieblok van Cortana geef je aan hoe diep Microsoft’s assistent Cortana zaken als je adresboek, agenda, interesses en dergelijke mag gebruiken om je ervaring te verbeteren.
Uitgebreid
Dit alles is nog maar een voorproefje van wat ons in de grote Windows 10-update te wachten staat. Naast verbeterde privacyinstellingen is er een gloednieuw tekenprogramma, Paint 3D, in het besturingssysteem gebouwd. Ook komt er een platform voor HoloLens en wordt gamen belangrijker gemaakt. In de video hieronder vind je de grootste veranderingen nog eens op een rijtje.

bron: Daan Doedens

Share this post: