19 Nederlandse natuurgebieden toegevoegd aan Google Street View

In samenwerking met natuurmonumenten heeft Google in totaal 19 Nederlandse natuurgebieden toegevoegd aan Google Street View. Door de 360-graden beelden is het nu voor iedereen mogelijk om deze bijzondere plekken virtueel te verkennen, gewoon lekker thuis vanaf je laptop, smartphone of tablet.

De mooiste natuurgebieden van Nederland

Van het vogeleiland Griend in het hoge noorden, die vorig jaar als eerste werd toegevoegd aan Street View, via het water van De Wieden en de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug tot de Sint Pietersberg in het zuiden. Het is vanaf nu allemaal te zien.

Vrijwilligers hebben in totaal 19 natuurgebieden vastgelegd met de speciale ‘Trekker’. Deze draagbare camera, hij weegt toch ruim 20 kilo, heeft vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. Deze worden samengevoegd tot 360-graden beelden, waardoor je nu dus virtueel door de natuur kan lopen.

De negentien natuurgebieden die je nu via Street View kunt verkennen, zijn:

Schiermonnikoog (FR)
Griend (FR)
De Onlanden (GR)
Dal van de Ruiten Aa (GR)
NP Dwingelderveld (DR)
NP Weerribben-Wieden (OV)
NP De Sallandse Heuvelrug (OV)
Landgoed Eerde (OV)
Waterloopbos (FL)
Hackfort (GL)
NP Veluwezoom (GL)
Utrechtse Heuvelrug / Kaapse Bossen (UT)
Haarzuilens (UT)
’s-Gravelandse Buitenplaatsen (NH)
Fort Waver-Amstel (NH)
Tiengemeten (ZH)
Oisterwijkse Bossen en Vennen (NB)
Kampina (NB)
Sint-Pietersberg (L)

Zelf bezoeken

Griend werd eind 2015 als eerste Nederlandse natuurgebied in Street View opgenomen. Dit onbewoonde vogeleiland is in tegenstelling tot alle andere vastgelegde natuurgebieden niet voor bezoekers toegankelijk.

“Daar kun je nu een kijkje nemen zonder de natuur te verstoren.” Alle andere natuurgebieden in Street View kan je gewoon in het echt gaan bezoeken. Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, raadt iedereen aan dat ook vooral te gaan doen.

Bron: Jeroen de Hooge
Foto header: © creativenature.nl – Fotolia

Share this post: